Сторінки

четвер, 5 січня 2023 р.

Різдвяною стежкою до щастя і добра

 

Різдво – це дуже красиве і радісне свято, яке з нетерпінням чекають і дорослі, і діти. Його святкують у всьому світі, але кожен народ вкладає в це свято щось своє. Ми підготували книжкову виставку-свято «Різдвяною стежкою до щастя і добра». На ній представлена література, яка знайомить користувачів з історією та традиціями зимових свят: різдвяно-новорічною обрядовістю українського народу, колядками та щедрівками, які й донині шануються та відзначаються в Україні. Таїна пришестя Божого сина, радість Святого вечора, що єднає цілий світ у молитві та кожну родину за святковою вечерею. Здавна на Різдво було прийнято не лише дарувати подарунки, але і творити милосердя.
Колись існував такий звичай влаштовувати різдвяні «ялинки» для тварин і птахів. Для звірів у лісі будували спеціальні ясла, в які клали сіно, овес. А для птахів на дахах хат встромляли жердину і надягали на нього необмолочений сніп. Птахи зліталися і клювали зерна. Адже це так просто - влаштувати свято для беззахисних створінь, які потребують нашої допомоги.
Знайдіть невелику ялинку, повісьте на неї шматочки хліба, сала, внизу, під ялинкою, насипте зерен і крихт. І незабаром на вашу ялинку злетяться маленькі гості - голуби, горобці, синички.
І тоді тут і зараз на душі стане тепліше і радісніше, і в неї теж увійде світло Різдвяної зірки, світло добра і милосердя.
 
 



 






Немає коментарів:

Дописати коментар