Сторінки

середу, 9 листопада 2022 р.

День української писемності та мови

 

День української писемності та мови — свято, яке щороку відзначається в Україні 9 листопада. За православним календарем — це день вшанування пам'яті Преподобного Нестора-Літописця — послідовника творців слов'янської писемності Кирила і Мефодія. Дослідники вважають, що саме з преподобного Нестора-літописця і починається писемна українська мова.
Першим до нас приходить слово… З колисковою материнською піснею, тихою казкою, доброю ласкою. Світ – мов казка. І пізнаємо ми його за допомогою слова. За допомогою слів відкриваємо таємничість і складність інших наук: географії, історії, біології, фізики, математики…
Словесність – початок усіх наук. Вона джерело, звідки починається струмок, який ширшає, набирає сили, розливається могутньою рікою. А складовою словесності є слово. Слово – найтонший різець, яким можна доторкнутися до найпотаємніших куточків людського серця.
Напередодні Дня української писемності та мови в дитячій бібліотеці була підготовлена книжкова поличка “Українська мова – мова нашого народу»,
яка містить книги, які розповідають нам про українську мову, про сучасну літературну мову, словники, підручники, збірки віршів великих українських поетів.
Запрошуємо до перегляду книг.



Немає коментарів:

Дописати коментар