Сторінки

понеділок, 14 листопада 2022 р.

Астрід Ліндгрен - чарівниця дитячих сердець

 

Якщо подивитись на карту Європи, то можна побачити схожий на гігантського тигра полуострів і багато різних островків. Полуострів цей – найбільший в Європі. Називається він Скандинавським. Там знаходиться чарівна і загадкова країна світу – Швеція. Хто хоч раз побував в цій країні, ніколи не забуде її незвичайної краси, дивовижної столиці Стокгольма і безліч маленьких містечок. В цій країни неможливо не народитися великим казкарем.
115 років потому і народилась така письменниця-чарівниця Астрід Ліндгрен, в сім’ї селянських фермерів. Батьки-селяни дали своїй дівчинці гучне ім’я Астрід Анна Емілія. У неї було щасливе дитинство, повне ігр та пригод. Взаємини батьків залишилися для Астрід взірцем справжньої любові.
Астрід Ліндгрен стала першою дитячою письменницею у своїй країні, що отримала премію за досягнення в галузі літератури. Найбільший творчий розквіт письменниці випав на 1940-1950-і роки. Однією з найкращих робіт Ліндгрен була повість-казка про самотніх і занедбаних дітей «Міо, мій Міо».
Знають і люблять твори шведської письменниці і наші читачі.
На зображенні може бути: 1 особа та книга

Немає коментарів:

Дописати коментар