Сторінки

пʼятницю, 16 квітня 2021 р.

Чарівні зернятка Оксани Іваненко

 

"НАШЕ НАЙБІЛЬШЕ БАГАТСТВО, НАША НАЙБІЛЬША РАДІСТЬ – ЦЕ НАШІ ДІТИ..." Оксана Іваненко
Народилася майбутня письменниця Оксана Іваненко 13 квітня 1906 року в Полтаві. «Пишучи казку, — розповідала Оксана Дмитрівна, — я перевтілювалася абсолютно, жила мріями моїх героїв: пташок, комах, кисличок, берізки, верби. Я вже не могла думати про щось інше. Я вкладала в неї всі почуття, спогади, думки, розмисли...».
Все життя письменниця присвятила дитячій літературі.
З нагоди відзначення 115-річниці від дня народження української дитячої письменниці, казкарки Оксани Іваненко, для найменших користувачів бібліотеки, а саме для учнів 2-Б класу Іваничівського ліцею №1, було проведено літературну годину "Чарівні зернятка Оксани Іваненко".
Маленькі читачі ознайомились з творами О. Іваненко, переглянули відеопрезентацію про життєвий і творчий шлях письменниці, взяли активну участь у відеовікторині «Лісові казки», познайомились з літературою представленою на книжковій поличці «Чарівна скарбниця творчої спадщини Оксани Іваненко».
Твори письменниці виховують у покоління, що підростає, любов до рідного краю, до людей праці, допомагають пізнавати життя, розуміти красу природи.







Немає коментарів:

Дописати коментар