Сторінки

суботу, 17 серпня 2013 р.

У світі джунглів

    У подорож світом тропічних лісів за "Книгою джунглів" Р.Кіплінга запросила дітей, що відвідують пришкільний табір НВК "ЗОШ І-ІІІ ступеня №1-гімназія" смт.Іваничі заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Недбайло Л.І.
    У  тропічних лісах Індії мешкає понад 3000 видів птахів, більше 500 видів ссавців, 216 різних видів змій, з них 52- отруйні. Найбільш яскравими представниками фауни джунглів є тварини, що стали головними героями повісті Р.Кіплінга "Мауглі" - це тигр, ведмідь, пантера,  ведмідь,вовк, слон. А ще в Індії знаходяться найвищі гори земної кулі - Гімалаї, річка Ганг, одна з найповноводніших та найдовших (2 510 км) річок Південної Азії. З давніх часів її води вважаються священними для індусів - корінних жителів Індії. У річці Ганг живе священний крокодил - гавіал. Також в Індії вважаються священними змії, слони, мавпи та інші тварини.
    Діти переглянули відеоролик про тигрів, які живуть в одному з національних парків Індії, мультфільм "Рікі-Тікі-Таві", знятий за однойменною казкою Р.Кіплінга.

Немає коментарів:

Дописати коментар