Сторінки

понеділок, 20 лютого 2023 р.

Рідна мова чарівниця – душі народної скарбниці

 

Рідне слово…. Скільки в тобі чарівних звуків, животворчого трепету і вогню. Скільки в тобі материнської лагідності й доброти, мудрості земної. Що може бути дорожчим для людини за рідне слово? Для кожного народу дорога його мова, а нам, українцям, найближча до серця – українська….
З нагоди міжнародного дня рідної мови дитяча бібліотека запросила учнів 5-А класу Іваничівського ліцею №1 на мовознавчий екскурс «Рідна мова чарівниця – душі народної скарбниці». Розділившись на команди, гравці змагалися за звання кращого знавця рідної мови. Супротивники змагалися правильно закінчити відомі прислів’я та відгадати казку по опису головного героя. Особливе задоволення серед юних читачів викликав конкурс «Збери літери». Учасники показали найяскравіші знання з народної мудрості, були активними в конкурсах та вікторинах.
Любити, шанувати та плекати рідну мову – святий обов’язок кожного українця. А надто сьогодні, в такі неспокійні часи для нашої держави. Українська мова має в собі історію нашого народу, всю красу і міць поетичного слова. Чудна мелодія солов’я, могутня пісня лісів і полів, дитячий лепет і мамина колискова – звучить в нашій рідній мові та залишається в пам’яті назавжди.
 







 

Немає коментарів:

Дописати коментар