Сторінки

четвер, 8 липня 2021 р.

 Книги, що підкажуть, порадять, підтримають.

Дитяча література в Україні швидко й успішно розвивається. З'являються нові імена, поєднуються
нові жанри й теми, порушуються актуальні проблеми, книга стає інструментом для розмови з дитиною
про багатогранний і барвистий світ, в якому вона живе, про її радощі, сум та просвітлення.
Серед найпопулярніших жанрів у сучасній українській літературі для дітей є пригодницькі та
детективні повісті.
Однією з найяскравіших сторінок сучасної української літератури є творчість Сергія Гридіна.
Сергій Гридін став популярним завдяки поєднанню у своїй творчості різних жанрових різновидів прози для дітей. Серед його творів є казкові, пригодницькі та реалістичні повісті.
Сергій Гридін як письменник, що творить для дітей, уже відомий в Україні. Його казкові повісті про Федька Прибульця з Інтернету набули великої популярності.
Книги на полицях бібліотек не затримуються. Діти залюбки читають про пригоди комп’ютерного вірусу, який з'явився у квартирі звичайного школяра Сашка Біленького, любителя віртуальних ігор, про перетворення п’ятикласника Олега у власного котика Кігтика Ковбаска. Для підлітків письменник відверто присвятив вражаючі повісті: "І паралелі перетинаються", "Не такий", "Не ангел», "Ех,Одесо!", "Незрозумілі", "Таємниці Ходвартса".
Сергій Гридін бажає, щоб його твори читали, і не просто читали, а переповідали й радили своїм друзям, одноліткам, та захоплювалися ними.
Дорогі наші юні читачі, якщо вас зацікавить творчість сучасного письменника Сергія Гридіна, ви зможете ознайомитись з його чудовими творами, які представлені на книжковій поличці «Барвистий світ творчості Сергія Гридіна».
Отож, любі шанувальники творчості Сергія Гридіна, читайте, бо хороша книга допоможе вам знайти себе і правильний шлях у житті!
 На зображенні може бути: книга

Немає коментарів:

Дописати коментар