Сторінки

пʼятницю, 19 березня 2021 р.

«Книга просить на гостини, в неї свято – іменини»

 

Кожна книжка - таємниця,
Кожна книжка – цілий світ,
Духу творчого скарбниця,
Серця квітучого цвіт.
Олександр Олесь
Щороку хвилююча мить чарівної весни приносить до дитячих бібліотек України традиційне і довгоочікуване свято – Всеукраїнський тиждень дитячого читання – час, сповнений дивовижного казкового розмаїття, свято тих, хто творить книгу, і тих, хто любить читати, дні веселих пригод і літературних відкриттів.
Отож і в Іваничівській дитячій бібліотеці 18 березня Тиждень дитячого читання відкрили літературним калейдоскопом «Вклонімось книзі, мудрості віків» разом з учнями 3-Б класу Іваничівського ліцею № 1.
Під час заходу дітей ознайомили з творчістю дитячих сучасних письменників - Дзвінки Матіяш, Сашка Дерманського, Бориса Жолдака, Олени Колінько, Марії Микицей та інших.
Дітей зацікавили цікаві та повчальні твори сучасної дитячої української прози, і вони виявили бажання їх прочитати.
Також маленькі читайлики із захопленням розповіли про улюблені книги: Максимко Панасюк поділився враженнями про книгу Всеволода Нестайка
«Пригоди в лісовій школі», Дениско Білецький , Сашко Глушнюк та Улянка Рубан в захваті від книжки Галини Вдовиченко «Ліга непарних шкарпеток», Улянка Ярчук порадила прочитати книгу Іана Вайброу «Малий Вовчик – отаман зграї», Настуні Войтюк до вподоби казкова фантастика, книга Ігоря Калинця «Данка і Крак» стала улюбленою для Маргаритки Ковальчук, а Яна Вишневська зауважила , що всім необхідно прочитати повчальну книгу «Обережно!» Ґжеґожа Касдепке.
То ж про що сучасна дитяча проза? Саме дитячі письменники відтворюють за допомогою слова все важливе, що відбувається у світі дитинства, можливо й те, на що дорослі не звертають ніякої уваги.
Книжки – це екскурсоводи у світ казки, фантазії, подорожі, вони допомагають зрозуміти минуле й зазирнути у майбутнє, вони розмовляють з читачем і розповідають дивовижні історії.
На яскравій книжковій виставці «Книга просить на гостини, в неї свято – іменини» діти ознайомилися з сучасними дитячими
книжками, які є у фонді дитячої бібліотеки.














Немає коментарів:

Дописати коментар