Сторінки

четвер, 9 квітня 2020 р.

Всесвітній день мультфільмів



   6 квітня відзначають Всесвітній день мультфільмів, який був заснований 2002 року Міжнародною асоціацією анімаційного кіно.
Пропонуємо добірку найулюбленіших  дитячих мультиплікаційних фільмів.


Жив-був пес (1982). Мультиплікаційний фільм режисера Едуарда Назарова, створений за мотивами української народної казки «Сірко». Спочатку текст мультфільму був російською мовою, а пісні - українською. В 2012 році його повністю озвучили українською. Над сценарієм мультика режисер працював цілий рік. Акторами оригінального озвучення виступали: Едуард Назаров - оповідач, Георгій Бурков - Пес, Армен Джигарханян - Вовк. Мультфільм посів перше місце на V міжнародному кінофестивалі казкових фільмів у Данії в 1983 році.
Переглянути мультфільм можна за посиланням:  https://www.youtube.com/watch?v=DlWd1SYOS40



  Козаки (1967-2008) –серія мультиплікаційних фільмів режисера Володимира Дахна. Це історія про трьох запорозьких козаків: Бурмила, Коротуна та Силача (за сценарієм мають імена Грай, Око і Тур). В кожній серії герої потрапляють у неймовірні пригоди, зустрічаються з цікавими людьми, потрапляють у різні країни та епохи. До збірки мультфільмів про козаків увійшли 10 серій ("Як козаки куліш варили", "Як козаки у футбол грали"," Як козаки наречених визволяли"," Як козаки сіль купували"," Як козаки олімпійцями стали"," Як козаки мушкетерам допомагали"," Як козаки на весіллі гуляли"," Як козаки інопланетян зустрічали", "Як козаки в хокей грали"," Як козак щастя шукав"," Як козаки із турками воювали"). У всіх серіях присутнє аранжування українських народних пісень. За мотивами мультсеріалу розроблена серія відеоігор для дітей.
 Переглянути мультфільм можна за посиланням:
 https://www.youtube.com/watch?v=GwiYb-YYY2Q



  Як Петрик П'яточкін слоників рахував (1984) –Весела історія про непосидючого рудоволосого хлопчика, який уві сні потрапляє до Африки і стає вихователем слоненят. Режисер мультфільму - Олександр Вікен. Всі ролі в мультфільмі озвучила Наталя Рожкова.
 Переглянути мультфільм можна за посиланням:
https://www.youtube.com/watch?v=kcdK51er6g4


  Капітошка (1980,1989) - мультиплікаційний фільм сценаристки Наталі Гузєєвої, який складається з двох серій: «Капітошка» та «Капітошка, повертайся!». Це історія про дружбу веселої краплинки чистого літнього дощу та Вовченяти. Там, де з'являється Капітошка, розпускаються квіти, листя і трави. Саме Капітошка приносить дружбу у будинок Вовченяти і допомагає йому зрозуміти, хто він є насправді. Ролі озвучували Людмила Ігнатенко та Богдан   Бенюк. 
Переглянути мультфільм можна за посиланням:     
 https://www.youtube.com/watch?v=EGzTvRQLtYU
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                

Немає коментарів:

Дописати коментар