Сторінки

вівторок, 27 лютого 2024 р.

Я живу сльозою серед співів

 

     25 лютого в Україні святкується день народження Лесі Українки – видатної української поетеси, перекладача, культурного діяча. Ніжна, але сильна духом, пройнята прометеївським вогнем любові до людей, Леся Українка – неперевершений поет боротьби, поет-патріот. Її твори надихають, додають сил та впевненості.
В дитячій бібліотеці була створена книжкова поличка « Я живу сльозою серед співів»
Дивний талант мала Леся Українка. Якої б з тем не торкалося її перо, вона перетворювала їх на дорогоцінні літературні перли, де сила образів, поетичного слова і зображення подій робило їх такими чіткими і рельєфними, що назавжди залишилися і в пам’яті, і в серці її вдячних нащадків. Визначний внесок у розвиток світової культури зробила Леся Українка і своїми перекладами творів письменників багатьох літератур українською мовою. Безсмертя Лесі Українки в її творах . У спадок майбутнім поколінням поетеса передала велику мудрість справжньої любові до України, яку вона пронесла крізь усе своє життя.
Користувачі бібліотеки мають можливість познайомитися з життєвим шляхом поетеси, звернутися до її ліричних віршів, поем, драматичних творів.
Бажаючих ознайомитися з поличкою запрошуємо до нашої бібліотеки!
 




Немає коментарів:

Дописати коментар