Сторінки

пʼятниця, 11 лютого 2022 р.

Міжнародний день дарування книг

 

Неймовірно, але саме у День всіх закоханих, людство всього світу святкує ще і наймолодше свято у календарі − Міжнародний день дарування книг, яке об'єднує всіх, хто любить книгу. Цей день активно відзначається у всьому світі з 2012 року. Офіційно цей день можна назвати Днем закоханих у книжки. Історія свята розпочалася з маленької традиції в родині американської книжкової блогерки Еммі Бродмур, де на День усіх закоханих було заведено дарувати одне одному та дітям книги. Одного дня, син блогерки запитав, чому не існує спеціального дня, коли люди дарують книжки усім навколо. Еммі сподобався задум і не вагаючись вона вирішила відзначити черговий День святого Валентина, подарувавши книги не лише синові, а й бідним дітям, які не мають можливості придбати власні. Водночас блогерка поділилася ідеєю акції з читачами, після чого ініціативу підхопили активісти по всьому світові.
З кожним роком все більше книжок, як уже читаних, так і зовсім новеньких, вирушають в дорогу в усі куточки до дитячих бібліотек, щоб потім знову опинитися в маленьких дитячих долоньках. зігріти допитливих користувачів книгозбірні теплом своїх сторінок та спонукати їх до творчого пошуку, прекрасних знахідок і відкриттів.
Щиро вдячні за новенькі, цікаві дитячі книжечки, отримані в дар бібліотеці від книголюба І як сказав хтось із письменників “Гарний вчинок – це вже нагорода”. Це так зворушливо отримувати з рук у руки тепле слово книжечки.
Бібліотека щиро вдячна дарувальниці та впевнена, що ця добра справа повернеться до неї добром та стане прикладом для інших.

Немає коментарів:

Дописати коментар